Grupp: Huvudforum

GULD versus fiat

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-25 02:11:07

Läste i chatten en som sa lite halvdrygt påhejjad av en sin pensionärsbästis. Om en fiat valuta kollapsar har guld inget pris. Ett sådant uttalande blottar noll insikt. Så mycket roligt man haft av dessa vilsna systemåsnor de senaste fem åren.

Dollarn är en valuta som är på väg bort som reservaluta för de drivande länder och individerna. Bara bakåtsträvare och de insiktslösa håller den högt. Fanatism lönar sig aldrig.

Som vanligt. Lägg inge tid på brus.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-04-25 02:39:48

Ohh herregud.... mkt antagande på i princip ingenting, säger väl mer om dig än mig eller ?

Jag försökte inte ens vara dryg i chatten utan bara förklarade att om man handlar fysiskt är det väl bättre att priset går ner än upp, mer fysiskt guld för din pengar, eller stämmer det inte ?

Vad ska prissätta guldet när/om fiatsystemet kollapsar då menar jag inte bara EN fiatvaluta som du antar att jag menar utan hela systemet ? då är guldet värdebevarande i sig och ingen valuta kan prissätta det. Det är väl en dröm för de som handlar fysiskt guld att priset rasar och tror på kollaps i fiat eftersom många köper guld som en "försäkring".

Har aldrig hållit dollarn högt eller någon annan valuta, allt är samma skräp, bara dasspapper den dagen vi vill att det ska vara det. Men den dagen kanske är om 100 år ,1000 år eller aldrig vem vet ?

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.